En l’esquí, la funció de la bota és doble: de seguretat i de transmissió. Dos factors bàsics per la pràctica d’aquest esport. El gran aliat per la transmissió és el peu. Si imaginem que el binomi bota – peu és com la maquinaria d’un rellotge s’entén que, per què funcioni amb precisió, han d’estar perfectament ajustats. Així doncs, hem de donar a la bota la importància que té, triar-la amb cura i estar segurs que és la bota més adequada per a nosaltres i el nostre nivell d’esquí. També s’ ha de tenir en compte un tercer factor determinant: el confort. Mai s’ha renunciar a la comoditat, tot el contrari. Hem de procurar que la bota que triem sigui aquella que també ens doni el màxim confort. No per patir més, es treu més rendiment a un dia d’esquí.
Així veiem que les botes dominen tres factors claus en l’esquí: seguretat, transmissió i confort i cap d’ells pot excloure l’altre. La seva suma donarà rendiment a l’alta competició i grans sensacions per un esquiador esportiu. Si un dels factors falla podem perdre dècimes clau en una competició o haver de plegar abans d’hora qualsevol dia d’oci. I el més important una bota ajustada perfectament a l’anatomia del nostre peu evitarà lesions.
Així doncs, es tracta de buscar la màxima eficàcia i treure el major rendiment de les nostres botes

 

Enric Violan Fors

Podòleg esportiu
93.453.82.82
C/ Casanova, 49–53, 1r 1ª Esc D

Deja una respuesta