L’Associació Esportiva Corredors.cat (www.corredors.cat) fou creada a principis del 2007. És un punt de trobada entre tots els corredors populars de Catalunya, havent esdevingut en el portal de referència per a activitats relacionades amb l’atletisme popular a casa nostra.

Entre altres activitats organitzem les curses “Memorial David Rovira” a Sant Quirze del Vallès (www.corredors.cat/cursasantquirze), la “Cursa de Muntanya de Vacarisses” (www.corredors.cat/cursavacarisses), i les 24 hores d’atletisme (www.corredors.cat/24hores), que es celebra cada desembre, coincidint amb la Marató de TV3 per recaptar fons a favor de diverses malalties.
Fa 3 anys varem engegar el projecte “Sabatilles Solidàries”, que es va desenvolupar durant els dos dies que dura la fira del corredor de la Marató de Barcelona.
I aquest any volem repetir-lo!

 

El projecte consisteix en col·laborar en recollir sabatilles usades i en bon estat general, per a ser destinades a dues ONG, qui les repartirà entre persones amb necessitats.
Una d’elles és Figueralia, http://www.figueralia.org/. Està dirigida per Ramon Figueras. És corredor habitual, havent fet entre altres les maratons de Berlín i Nova York. La seva ONG envia sabatilles a Kenya per a ser donades a joves atletes sense recursos. Ells les usen per a córrer.
L’altra és Rauxa, http://www.rauxa.org/ . Està dirigida per la doctora M. Lluïsa Martin Puig, i es dedica a ajudar a persones afectades d’alcoholisme a reinserir-ne a la societat. Tenen diverses funcions, entre altres tallers de formació, pisos socials, un restaurant a Gràcia anomenat La Terrasseta i una mena d’autocaravana que circula pel carrer i dóna suport in situ a persones amb problemes d’alcohol. En el nostre cas, les sabatilles serien donades a aquestes persones i serien usades per a caminar, no per a córrer.
QUINES SABATILLES?
Quan es va plantejar aquesta idea, tothom la va considerar bona, però es va generar un petit debat sobre donar coses que a nosaltres ja no ens serveixen. Algunes persones deien que no els semblava ètic donar unes sabatilles amb l’esmorteïment esgotat, ja que ells no les usarien si els hi donessin. Cal tenir ben clar que les dues ONG accepten aquest fet. Rauxa ho vol per caminar, i els representants de Figueralia a Kenya no tenen cap inconvenient en rebre aquests tipus de sabatilles, ja que són molt millor que res, que és el que molts tenen.
No obstant, les sabatilles hauran de complir uns requisits mínims:
  • El tèxtil i la sola han d’estar sencers. No acceptarem sabatilles amb esquerdes a la sola o trencades per la zona tèxtil. 
  • Cal entregar-les amb plantilla. No cal que sigui original, però ha de ser del mateix nº que la sabatilla. És a dir, si algú té unes Asics Cumulus i ha perdut la plantilla i té la d’unes NB 1064, ja serveix.
  • Han d’estar netes. Amb una rentada usant el programa curt n’hi haurà prou.
  • Poden ser d’entrenament per asfalt, mixtes, de competició o de trail. S’accepten sabates de muntanya, com les que Salomon ha popularitzat en els darrers anys.
  • També s’acceptarà roba, principalment samarretes. En aquest cas haurà de ser nova del tot o utilitzada tant poc que no es noti que s’ha usat.
LLOC I DATA
La recollida es produirà durant la fira del corredor, situada a l’expo de la Marató de Barcelona, Av. Reina Maria Cristina, pavelló 6. Allà hi haurà un estand específic per a aquest projecte.
És a dir, divendres 4 i dissabte 5 de març de 2011.
Horari: de 10 del matí a 19.30 ininterrompudament.
Us animem a que aneu guardant les sabatilles i les porteu a la recollida. No cal que esteu inscrits a la marató, ja que ho pot fer qualsevol!
Més informació a corredors.cat@gmail.com o al 667921609-Manel.
Gràcies per la vostra col·laboració

Deja una respuesta