El passat dissabte 24 de setembre es va celebrar a Begues la 2a edició de la Ruta de les X Ermites en memòria de Xavier Teixidó Rodríguez, esportista vocacional i professional, però sobretot amant de la Natura i la Llibertat, que va residir gran part de la seva vida a aquesta mediterrània comarca del Baix Llobregat i la va explorar racó a racó amb el seu germà David, ara, a més, excepcional i entranyable organitzador d’aquesta Marxa no competitiva. Aquesta Ruta que enguany tenia més de 52 quilòmetres i més de 4000 m. de desnivell acumulat, ideada un dia pels dos germans i duta a terme per primer cop l’any passat, enllaça 10 encisadores Ermites de l’entorn de Begues, amb camins i senders trepitjats tants cops pels germans Teixidó.

Aquesta segona edició s’ha caracteritzat pel gran nombre de participants (410 inscrits); per la meteorologia inestable i sobretot per la bellesa, diversitat i tecnicitat del recorregut que inclou des de senders estrets amb impressionants vistes al mar,fins a fortes pujades entre zones boscoses i romaní, passant per vertiginoses trialeres que exigeixen un nivell de coneixement mínim de les tècniques de muntanya. Tot això amb el valor afegit de les ermites que es van trobant al llarg del recorregut

A les 6:19h del matí, amb una mica de retard, va tenir lloc la sortida enmig de la foscor d’una matinada de principis de tardor. De seguida, la pluja va fer acte de presència i no pas amb timidesa… I en poc temps llamps i trons es van afegir a la cursa. Malgrat la meteorologia adversa, l’abandonament de participants va ser mínim: no més d’una vintena. Després de dues hores de pluja intensa el temps va esdevenir nuvolat i sec mantenint-se la frescor. Aquesta temperatura continguda la van agrair la majoria de participants,segons ells mateixos van expressar a l’enquesta de satisfacció realitzada per la consultora apassiona que va realitzar a l’atzar amb una amplia mostra entre tots els participants.

Passats dos quarts de 12 va travessar l’arc Andreu Vila Pascual, el primer corredor en arribar. Com tots els altres participants que van anar arribant després, va rebre immediatament el seu diploma imprès amb el temps exacte de durada de la seva marxa, en el seu cas: 5:19:13 h. A l’arribada l’esperava un avituallament extraordinari amb begudes i menjar, on el més valorat va ser el plat casolà de pasta amb tres salses a escollir preparat per l’equip organitzador. Tots ells van rebre també una bossa del corredor amb promocions especials per la cursa dels patrocinadors i una bonica samarreta vermella de finisher dissenyada especialment per aquesta edició de la Marxa de les X Ermites. A més a més, també se’ls oferia la possibilitat de dutxar-se i una sessió de massatge gratuït realitzat pel gran equip de professionals que Mejorame va desplaçar a la cursa, tractament que molts d’ells van aprofitar i gaudir sense dubtar-ho.

A les 17:00 h sota un sol radiant i per gentilesa de SALEWA, es va fer l’entrega de premis als guanyadors en les dues úniques categories que hi havia: masculina i femenina. També son guardonats els participants més jove i més gran de la cursa a càrrec de Esports Base Castelló que malauradament a l’hora de la cloenda no estaven encara definits. Per l’entrega de premis van ser convidats, entre d’altres, el regidor d’Esports de Begues, elspresidents dels clubs locals i el director de la cursa. L’emotivitates va fer palesa per uns breus moments entre amics i companys…en recordar a en Xavier.

El podi va quedar conformat per:

Andreu Vila Pascual 5:19:14
Josep Lluís Rubio 5:20:23
Roger Moras 5:29:46

I en dones per:

Eva Merino 7:18:54
Vanesa López 8:05:11
Natàlia Legey 8:14:44

A tocar de les 20h arribaven els últims participants entre aplaudiments de l’Staff de la cursa, doncs pels organitzadors tots els participants son guanyadors: uns per la seva rapidesa i domini de la tècnica, i els altres per la seva força mental i resistència al ser capaços de caminar 14 hores en condicions prou dures.

Els participants van destacar com a punts positius de la cursa el marcatge perfecte, la bellesa del recorregut, l’avituallament generós i variat, i la calidesa i il·lusió dels voluntaris cridant-los inclús pel seu nom per animar-los, doncs es va pensar fins i tot en el detall d’escriure el nom de cada participant al seu dorsal. Aquest sol fet reflecteix molt bé l’esperit d’aquesta cursa que només pretén que la gent gaudeixi de la bellesa de la comarca del Baix Llobregat en un ambient esportiu i de camaraderia, això sí, aspirant alhora a la perfecció en la organització per homenatjar així com es mereix a en Xavier Teixidó Rodríguez, a qui el seu germà David defineix com un perfeccionista de nota. La organització espera superar-se any rere any. I se sent més que satisfeta i emocionada amb les paraules més repetides pels participants després de la cursa:

Aquest any ha sigut molt millor que l’any passat… Insuperable! Felicitats! Ens veiem a la propera edició!Gràcies!

Més Informació: www.10ermites.com

10ermites@gmail.com

3 comentarios

 1. Com diu el nom de la cursa «10» ermites.
  Un 10 en l’organització.
  Un 10 en marcatge.
  Un 10 pels col•laboradors.
  Un 10 pels ànims rebuts.
  Un 10 pels avituallaments.
  Un 10 per l’arribada.
  Un 10 per …… segur que per moltes coses mes.
  No em podia perdre aquesta cursa per dues raons. Soc de Torrelles i aquest any vaig pujar al Montblanc (dos bons vincles d’un dels promotors d’aquesta cursa), no vaig tenir el plaer de conèixer a en Xavier Teixidó, però aquest petit homenatge va per a ell i la seva família, del Montblanc a les 10 ermites.

 2. Gràcies Xavi, gràcies pel teu reconeixament i molt particularment moltes gràcies per les paraules i dedicació al meu germà. T’espere’m l’any que ve. Una abraçada!

Deja una respuesta